SPANKEREN – Op zaterdag 18 mei heeft wethouder Marc Budel een Calisthenicspark aan de van Rensselaerweg geopend. Na de officiële opening om 12.00 uur waren er demonstraties en konden geïnteresseerden zelf aan de slag met de toestellen. Een Calisthenicspark bestaat uit toestellen waarmee je kracht, coördinatie en lenigheid traint. Dit doe je met je eigen lichaamsgewicht en zogenoemde ‘bars’ (stangen). Je kunt eenvoudig beginnen met bijvoorbeeld opdrukken, maar ook indrukwekkende, turnachtige hang- en zwaaibewegingen maken.

Na een welkomstwoord van Koen Vosmeyer van Sportbedrijf Rheden aan alle aanwezigen, gaf hij het woord aan wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden. “Ik vind het een eer dit sportparkje te mogen openen, ter meer dat dit het eerste Calisthenicspark in Nederland is met een veiligheidscertificaat. En het staat gewoon hier in Spankeren, dat vind ik wel een applausje waard voor alle betrokken partijen. Er is samen hard gewerkt om dit idee van Rica Mesa, bewoner uit Dieren, te realiseren. Ik ben dan ook blij het informatiebord te mogen onthullen samen met de betrokkennen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.” Nadat deze was onthuld was er nog een uitdagende opening van de toestellen namelijk wie kan het langst de plank-battle vol houden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Battle
Wethouder Marc Budel ging samen met Jan Kip, Ben Denekamp, Vincent Verhoef en anderen een battle aan maar moest toch na zo’n 3 minuten opgeven, Raadslid Monique Reinders moest het na een lange strijd, ook na 8 minuten toch opgeven tegenover één van de ervaren beoefenaars van Calisthenics. Na afloop feliciteerde Marc Budel de winnaar, met het commentaar,: “Wat je al niet moet doen als wethouder om iets te mogen openen…, maar ik heb het met plezier gedaan.”

Kijk naar het onderstaande filmpje met demonstratie van Rico Mesa en voormalig wereldkampioen Melanie Driessen.

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Wees de eerste om te beoordelen!