EINDHOVEN – In Drents Dorp is zondagmiddag het Urban Sportpark Eindhoven officieel geopend door wethouder Yasin Torunoglu. Het park aan de Elburglaan is toegankelijk voor iedereen die zich wil wagen aan urban sports.

“Het is net als apenkooien, maar dan buiten en ook voor volwassenen”, roept Michiel Geurds van Survival Run Eindhoven tijdens een demonstratie van survivalrun. Op een toestel met netten en touwen laten beoefenaars van de sport hun kunsten zien. Daarna is het de beurt aan de bezoekers om te klimmen en aan touwen te slingeren.

Niet alleen van survivalrun, maar ook van de buitensporten freerunning, BMX en calisthenics, kreeg het publiek een voorproefje. Op het sportpark, dat een grootte heeft van vier voetbalvelden, staan toestellen voor survivalrun en calisthenics. Bij die laatste sport voer je krachtoefeningen uit op een toestel met rekken.

Er waren plannen van de gemeente om het terrein, dat bekend stond als sportpark ’t Schoot, te sluiten. Buurtbewoners hielden dat tegen en zetten zich in voor de komst van een Urban Sportpark, waar verschillende buitensporten samenkomen. De eerste sporten die hun intrede doen in het park zijn calisthenics en survivalrun. Volgens Geurds, een van de initiatiefnemers, komen daar later urban sports als BMX en freerunning bij.

Wethouder Torunoglu opende het sportpark officieel door samen met buurtbewoners aan een touw te trekken en een deel van het hek om te laten vallen.

Wethouder Torunoglu opende het sportpark officieel door samen met buurtbewoners aan een touw te trekken en een deel van het hek om te laten vallen.

BRON :https://www.ed.nl/eindhoven/drents-dorp-opent-urban-sportpark-eindhoven~a7fac27f/

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Wees de eerste om te beoordelen!