Dat de calisthenics sportparken uit de grond schieten kon je al lezen in het blog ‘Calisthenics, alles wat je er over moet weten.’. In 2015 waren er al 16 van deze sportparken in verschillende gemeenten geplaatst, eind 2016 stond de teller op 40 parken. Wil jij nou weten waar je moet zijn om je calisthenics workouts uit te voeren? Sportaneous zet de 5 meest representatieve calisthenics parken van Nederland voor je op een rijtje:
Urban sportpark

1. Calisthenics park Alphen aan de Rijn

In Alphen aan de Rijn is er een te gek park neergezet. Meerdere sport stijlen zijn gecombineerd in dit sportpark. Zo zie je invloeden terug van calisthenics, ninja warrior en het boulderen.
https://www.facebook.com/watch/?t=25&v=748642468640543

2. Calisthenics park Arnhem

In het onderstaande filmpje zie je prachtige drone beelden van het Nationale Nederlandse Calisthenics park bij sportcentrum Papendal in Arnhem. Naast beelden van het uitgebreide strangenpark zie je ook hoe de oefeningen hier tot zijn recht komen.

3. Calisthenics park Schiedam

In Schiedam is er niet alleen een heus calisthenics park uit de grond getoverd, er is ook een groep actief die je kunt volgen op facebook met dagelijkse calisthenic workouts. Het sportpark vind je in het Beatrix park.

4. Calisthenics park Elst

Uiterwaarden Outdoor Fitness Zone in Elst is van alle gemakken voorzien. Het park is ruim opgezet (22 bij 22 meter) en je kunt hier nog veel meer dan alleen je calisthenics oefeningen uitvoeren. De ondergrond is van kunstgras en er kunnen maar liefst 40 mensen tegelijk sporten.

5. Calisthenics park Hoofddorp

In Hoofddorp is een rond calisthenics park gebouwd in het Haarlemmermeerse Bos. Zo kun je in de natuur, in alle rust je calisthenics workouts uitvoeren, meeten en leren van andere fans.

Wil je meer en gerichter calisthenics sportparken vinden? Kijk dan in de Sportaneous location finder, daar worden de meeste ‘serieuze’ trainingslocaties bijgehouden en weergegeven. Mis je er nog een, laat het ons weten! 

Wil jij ook een calisthenics park in jouw omgeving? Ben je al met een lobby begonnen? De mooiste parken en toestellen worden op dit moment gebouwd door BarMania Pro
BRON: https://sportaneous.nl/calisthenics-park-top-5-nederland/

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen stemmen. Wees de eerste om te beoordelen!